Konkurrencen
og deltagelse

  • Dage
  • Timer
  • Minutter
  • Sekunder
scroll

Hvad er
Nordjyske Nyskabere?

På grund af coronasituationen er Nordjyske Nyskabere i år (desværre!) aflyst. Som plaster på såret kan alle tilmeldte hold være en del af vores minikonkurrence. Her skal i lave den skarpeste pitch, der fremlægger jeres geniale idé.
I innovationskonkurrencen, Nordjyske Nyskabere, dyster I som en del af en hold mod andre unge fra de nordjyske ungdomsuddannelser i idéudvikling, præsentation og eksekvering. Det foregår over en periode på cirka 4 måneder.

Første skridt på vejen er en indledende workshop, hvor jeres hold arbejder med ideen. Hvis I er seje, går I videre i konkurrencen. Herefter følger semifinale og ikke mindst finalen, hvor de 5 bedste hold skal dyste om titlen som årets Nordjyske Nyskabere. I hele perioden arbejder I med jeres idé, videreudvikler og præsenterer for dommerne.
 

Fedt! Hvordan kan
jeg være med?

 
  • Det er skolen og jeres lærer, som bestemmer hvilke hold og idéer, der tilmeldes konkurrencen.

  • Hvis ikke I har hørt noget, så tag fat i jeres lærer, og find ud, hvordan jeres hold kan repræsentere skolen til Nordjyske Nyskabere. Jeres kontaktlærer skal melde jer til konkurrencen senest 9. september hos nordjyskenyskabere@rn.dk.

  • Til sidst skal I lave en ultrakort beskrivelse af jeres idé. I får en skabelon af jeres kontaktlærer, når han eller hun har tilmeldt jer. Den skal udfyldes og afleveres til jeres kontaktlærer inden 19. september.

For at deltage i konkurrencen kræver det en ny idé eller en ny vinkel på en eksisterende idé. En idé som kan realiseres, og som har potentiale for at skabe værdi. Alle hold, som har lyst til at deltage, siger ja til at arbejde seriøst med deres idé. Det starter med en 1,5-døgns workshop. Her får I vejledning og hjælp til at lægge en plan for realiseringen af jeres idé.

For at være med i minikonkurrencen skal I indsende jeres pitch til os senest 3/11.

At være en del af Nordjyske Nyskabere kræver en ny idé eller en ny vinkel på en eksisterende idé. Idéen skal kunne realiseres og have potentiale for at skabe værdi. Det er netop det, I skal sætte fokus på i jeres pitch, hvis I skal gå hele vejen.

Men hvad er
en god idé?

 
En god idé er nytænkende, men behøver ikke være fuldstændig banebrydende. Innovation kan godt være en ny måde at bruge allerede kendt viden eller teknologi på. Det vigtigste er, at jeres idé kan skabe værdi. Det kan være ved at løse et samfundsmæssigt problem, generere et økonomisk overskud eller noget helt tredje.

I konkurrencen bliver I både bedømt på selve idéen, jeres overvejelser omkring udviklingspotentialet og jeres skriftlige og mundtlige formidlingsevner.
 
 

Tjek!
hvor er tidsplanen?

  • 27-30. september

    Workshop

  • 3. november

    Semifinale

  • 7. december

    Finale