For nyskabende
lærere

scroll
  • Dage
  • Timer
  • Minutter
  • Sekunder

Godt nyt!

Overvejer du at have elever med i Nordjyske Nyskabere - eller har du allerede valgt at melde et hold til? Lad os gøre dig klogere på, hvorfor du skal melde dine elever til konkurrencen, hvad de får ud af at være med, og hvordan konkurrencen foregår.
 

Du kan sagtens hjælpe eleverne i den her proces uden at vide en helt masse om, hvad innovation er. - Sarah Frederiksen, Støvring Gymnasium
 
 

6 friske grunde
til at blive Nordjysk Nyskaber

Uanset hvor langt eleverne kommer i konkurrencen, kan de være sikre på at få en masse ting med hjem, som de kan bruge i deres uddannelse:

Har I mod på
at tænke nyt?

 
Det kræver to ting at deltage i Nordjyske Nyskabere. En god idé og et hold på 3-5 elever. Idéen skal have potentiale, adskille sig fra allerede eksisterende idéer og kunne realiseres inden for en overskuelig fremtid. Holdet skal have gå-på-mod, “ild i øjnene” og viljen til kæmpe for deres idé. Som kontaktlærer står du for at udpege holdet og tilmelde det konkurrencen. Du kender nemlig eleverne bedst.

Hver skole kan som udgangspunkt tilmelde 2 hold, men hold jer ikke tilbage. Ofte er der mulighed for flere pladser. Nogle skoler afholder en intern konkurrence for at finde deltagere. Andre udvælger elevere mere individuelt. Ved at bruge skolerne og kontaktlærer som bindeled mellem eleverne og konkurrencen, sikrer vi, at holdene er seriøse og har opbakning til at arbejde med deres idé.
 

Man skal tænke, at man stiller sine elever bedre. De kan bruge formidlingsevnerne til eksamen, og alt det, som de lærer, når de skal ud og søge job. - Sarah Frederiksen, Støvring Gymnasium
 

Velkommen
på holdet

 
Som kontaktlærer for et hold i konkurrencen er det dig, som vi fra Nordjyske Nyskaberes side har kontakt til. På den måde kan du hjælpe dit hold med at holde styr på de praktiske detaljer i forhold til deltagelse. Du er altså både vores forlængede arm og elevernes støtte. Vi ved nemlig fra tidligere deltagere, hvor vigtigt det er at have opbakning fra skolen og en lærer, som man kan gå til - både for sparring og moralsk opbakning.
 

Man skal ikke være bange for at tilmelde sig, for der er nogle rigtig kompetente folk, som guider dig igennem. - Sarah Frederiksen, Støvring Gymnasium

Varm op og
gå all in

 
Som opvarmning til Nordjyske Nyskabere kan du gå ALL IN sammen med dine elever helt gratis. Med workshoppen ”Spræng boksen” prøver klassen kræfter med en række innovative processer forud for skabelsen af en virksomhed. Med oplæg som ”Hacks til opmærksomhed” og ”Få iværksætter-ild i røven”, får dine elever indblik i hvordan man fanger kundernes opmærksomhed og indspark fra en ung iværksætter om livet som iværksætter. Skal de også lære at brænde igennem med deres ideer, kan man med fordel slutte af med pitchtræning, hvor de ”lærer at spy ild”. Book og læs mere om det hele her.