Nordjyske Nyskabere hjalp Mads Vendelin Olesen ud i verden


Fra Nordjylland til København og videre til London. Og måske USA lige om lidt. Nordjyske Nyskabere har givet givet Mads Vendelin Olesen inspiration, indsigt og værktøjer, som har været med til at hjælpe ham ud i verden og i arbejdet med iværksætteri.

I 2014 stillede Mads Vendlin op i Nordjyske Nyskabere. Her lærte han at tackle en masse udfordringer, fik et uvurderligt netværk og knoklede side om side med sine holdkammerater for at blive klar til at pitche deres idé. Det gav modet til at starte hans egen virksomhed, Versus Consulting, og i dag er han lige der, hvor han skal være.

“Nordjyske Nyskabere er den bedste innovationskonkurrence, jeg har været med i. Jeg lærte en masse om mulighederne for iværksætteri i Nordjylland, og hvordan man lægger en forretningsplan. Noget af det allervigtigste var også det netværk, som konkurrencen åbnede op for. Siden jeg mødte serieiværksætteren, Christian Erfurt, som holdt et oplæg for os i semifinalen, har han været en slags mentor for mig. Da jeg var færdig med Versus Consulting tog jeg til København for at arbejde i et tech-startup, og lige nu er jeg præcis, hvor jeg skal være.”

Ud i verden
I dag er Mads Vendelin Olesen ustationeret i London. Her har han en salgstilling i et dansk IT-selskab og fungerer som kickstarter af virksomhedens projekter på nye markeder. Noget af det, som Mads Vendelin Olesen tog med videre fra Nordjyske Nyskabere, var en bedre forståelse for samarbejde.

“Konkurrencen fik mig til at få øjnene op for styrken i at arbejde sammen som et hold og bruge hinandens styrker. Vi havde nogle intense perioder under konkurrencen. Jeg glemmer aldrig workshoppen i Tranum, hvor vi knoklede i 24 timer, for at blive klar til at pitche vores idé.

Klædt på til mere
Når Mads Vendelin Olesen er færdig i London, regner han med at blive udstationeret i USA. Og når han ser tilbage på deltagelsen i Nordjyske Nyskabere, er han ikke i tvivl om, hvordan konkurrencen har klædt ham på til nye udfordringer.

“Stil op, hvis du er klar på at blive udfordret. Du kommer til at stå overfor nogle virkelig kompetente mennesker med masser af kritiske spørgsmål til dig og din idé. Det lærer du mega meget af. Faktisk er det noget, som du kan bruge hele livet. Uanset hvad du ender med at lave, kommer du til at stå i situationer, hvor du skal være hurtig oppe i hovedet. Eksempelvis til møde med potentielle investorer og jobsamtaler. Det kan du lige så godt lære at arbejde med tidligst muligt.”