Fra genert dreng til ung fremadstormende iværksætter


Den unge iværksætter, Martin Søndergaard Andersen, turde slet ikke fremlægge foran sine klassekammerater, før han stillede op i Nordjyske Nyskabere. Men her fik han de nødvendige præsentationsteknikker. Sidenhen har Martin startet egen virksomhed og lavet masser af præsentationer foran flere end 100 mennesker inklusiv Folketinget. 

Martin Søndergaard Andersen stillede i 2012 op i Nordjyske Nyskabere. Dengang turde han ikke at fremlægge foran andre. Hvis Martin eksempelvis skulle fremlægge i skolen, blev han alt for nervøs. I Nordjyske Nyskabere lærte Martin over to omgange at fremlægge foran flere hundrede mennesker – Martin deltog nemlig også i 2014 og blev nummer to.

“Det der med at fremlægge foran andre, det turde jeg slet ikke i 1.G og folkeskolen. Der turde jeg nærmest ikke at holde en præsentation foran mine forældre. I Nordjyske Nyskabere blev jeg kastet ud i at skulle fremlægge foran 100 mennesker. Jeg lærte, at det egentlig ikke var så slemt, og hvad jeg skulle lægge vægt på for at få folk til at forstå min idé.”

Seks år senere
Efter at have deltaget i Nordjyske Nyskabere startede Martin Søndergaard Andersen virksomheden PrimaryDrones med idéen om at bruge droner til at kortlægge geografiske områder. Derfor er det heller ikke så overraskende at han i dag studerer robotteknologi på Aalborg Universitet og fortsat interesserer sig for iværksætteri. Her kan han også bruge meget af det, som han lærte af at være med i Nordjyske Nyskabere.

“På universitetet kan jeg helt klart bruge de evner, som jeg fik, til formidle mine idéer. Det gælder både til eksamen, og når jeg arbejder sammen med andre. Desuden har Nordjyske Nyskabere gjort, at jeg er blevet god til at arbejde med projekter. Jeg ved, hvornår jeg skal fokusere på at få konceptet på plads, og hvornår jeg skal arbejde med detaljerne.”

En unik oplevelse
Det står klart, at Martin Søndergaard Andersen fik en hel masse ud af at deltage i Nordjyske Nyskabere. Værktøjer til præsentationsteknik, et stort netværk og Indsigt i idé- og projektudvikling. Men samtidig gav det ham også en masse oplevelser.

“Det var mega fedt at opleve energien til Nordjyske Nyskabere. Eksempelvis når vi allesammen sad og arbejdede på livet løs klokken 2 om på workshoppen. Det er ikke noget, som man kommer til at opleve andre steder i uddannelsessystemet. Derfor skal du også melde dig til Nordjyske Nyskabere, hvis du vil prøve at blive presset. Du får en smagsprøve på iværksætteri, en masse gode kontakter, som kan åbne døre og nogle unikke oplevelser.”