Sidste nyt

Så ruller vi igen Nordjyske Nyskabere ud

 

Så er vi klar med endnu en omgang Nordjyske Nyskabere. Vi har nu en tidsplan klar over konkurrencens forløb, og den ser således ud:   

 Tidsplan Nordjyske Nyskabere 2018

 

Vinderne af Nordjyske Nyskabere 2017

Spændingen blev endelig udløst den 6. december, hvor der blev fundet en vinder af Nordjyske Nyskabere 2017. Vinderne blev Salus fra Aalborg Handelsgymnasium med idéen om at bruge ansigtsgenkendelsessoftware til at skabe ekstra tryghed og sikkerhed for demente plejehjemsbeboere.

 


Utzon Centret i Aalborg dannede den 6. december rammen om vores spændende finale i årets Nordjyske Nyskabere. Her stod fem ud af de oprindelige 40 hold overfor hinanden i kampen om titlen som årets Nordjyske Nyskabere. Da alle fem hold havde været på scenen for at præsentere deres innovative idéer og produkter, valgte dommerpanelet at pege på Salus fra Aalborg Handelsgymnasium som vinder af Nordjyske Nyskabere 2017.

 

Orginal idé med stort potentiale og værdi


Bag Salus står Patrick, Frederik, Thor, Stig og Masih, som sammen med holdet af mentorer bag Nordkjyske Nyskabere, har arbejdet fire måneder med deres idé om at skabe øget tryghed for demente beboere på plejehjem. Idéen går ud på at opsætte ansigtsgenkendelsessoftware, hvor et kamera scanner de demente beboeres ansigter, når de nærmer sig udgangen eller går ud fra plejehjemmet. Herefter vil personalet få direkte besked på et digitalt device, så de kan forhindre beboeren i at forvilde sig væk fra plejehjemmet.

 

Det var en idé og et produkt som fik stor ros for både sin orginalitet og mulige samfundsværdi samt sit realisérbare forretningspotentiale. Markedsbehovet er umiddelbart til stede, og bliver produktet en succes, er vejen også banet for at brede det ud i hele landet samt for at eksportere det globalt.

Finalebillede

 

STORT TILLYKKE med sejre til salus-drengene samt held og lykke fremover.

Et stort tillykke skal der også lyde til Granøl fra Støvring Gymnasium, som fik en flot 2. plads og til pigerne fra MoveAlarm fra Thisted Handelsgymnasium, der løb med 3. pladsen.

 

Et kæmpe tak til alle vores deltagere i Nordjyske Nyskabere 2017 for at skabe den gode stemning og for deres store engagement. Held og lykke fremover til jer alle.

 

 

Træning af finalepitchen

 


Vi går meget op i, at deltagerne i Nordjyske Nyskabere lærer en masse i løbet af konkurrencen, så de har de bedste forudsætninger for at blive iværksættere. Derfor giver vi igen i år vores finalister mulighed for at udbygge deres viden om pitching med finalepræsentationen for øje. 

 

Det er endnu engang Christoffer Baadsgaard fra Debito, som deltagerne kender, der står for arrangementet. Han har stor erfaring med at pitche og ved derfor, hvordan en god pitch skal være. Christoffer vil stå klar med konkrete råd og god vejledning, så vores finalister bliver bedst muligt rustet til finalen. 

 

Finalisterne skal på denne dag fremføre deres pitch overfor de andre finalister, teamet bag Nordjyske Nyskabere og Christoffer. Herefter vil følge de masse gode råd til forbedringer. 

 

Pitchredskaberne, som finalisterne får med sig herfra, kan ikke kun bruges i Nordjyske Nyskabere sammenhæng, men også i deres videre uddannelsesforløg, eksempelvis til eksaminer og andre præsentationer. 

 

Pitchtræningen foregår i Regionshuset den 30. november 2017. 

 

 

Kommer du, når spændingen udløses?

 


Regionsrådet i Nordjylland inviterer til finalen i Nordjyske Nyskabere 2017. De 5 finalisthold glæder sig til at præsentere deres idéer for både dommere og tilhørere. 

 

Finalen finder sted i auditoriet i Utzon Centret i Aalborg den 6. december 2017. 

 

Dagens program ser således ud: 

 • 12.30: Velkomst v/ Otto Kjær Larsen
 • 12.45: Scenepræsentationer v/ de 5 finalisthold
 • 14.15: Kaffe/Te
 • 14.30: Inspirationsoplæg v/ Morten Resen, stifter af GoLittle.
 • 15.40: Afsløring af vinderne af Nordjyske Nyskabere 2017. Præmieoverrækkelse og afslutning på dagen v/ Ulla Astman. 

 

Alle er velkomne til at overvære finalen, dog er der begrænset pladser, så skynd dig at sende din tilmelding til nordjyskenyskabere@rn.dk med navn og antal deltagere. 

 

 

 Semifinalen i Nordjyske Nyskabere 2017

 


Årets semifinale blev igen i år afholdt i Gigantium, hvor alle semifinalister mødte op med masser af gåpåmod og godt humør. Deltagerne fik opstillet fine stande og præsenteret deres idéer for dommerne, der var begejstrede for elevernes opfindsomhed og det arbejde, der var lagt i idéerne. 

 

Mens dommerne voterede for at finde de 5 finalist hold, fortalte Andreas Ydesen fra Intelligen Marking om sin iværksætterhistorie med handelsskolekammeraten Anders. Herefter fortalte vores guide Christoffer Baadsgaard blandt andet om sit køb af en fodboldklub i England. Begger oplæg var meget underholdende, inspirerende og lærerige. 

 

Efter en dejlig dag blev spændingen endelig udløst, da Otto Kjær Larsen kunne afsløre de 5 finalisthold:

 

Hold 3: Find jeres sted fra Brønderslev Gymnasium

Hold 8: Stay Safe fra Støvring Gymnasium

Hold 9: Granøl fra Støvring Gymansium

Hold 26: Move Alarm fra EUC Nordvest, Thisted Gymnasium

Hold 33: Salus fra Aalborg Handelsgymnasium

 

Et stort TILLYKKE til finalisterne! Vi glæder os rigtig meget til den vildeste finale den 6. december 2017. 

 

Semifinale

 

Der skal også lyde et stort tak til alle deltagerne i semifinalen, der alle har været med til at gøre Nordjyske Nyskabere 2017 rigtig god med jeres humør og gode idéer! 

 

Se billeder fra semifinalen på Nordjyske Nyskaberes facebookside.

 

 

Så har vi fundet årets semifinalisterEfter et par gode workshops har vores dommere fundet de 15 hold, der er gået videre til semifinalen:

 

Hold 1: Coolbrick fra Brønderslev Gymnasium

Hold 3: Find jeres sted fra Brønderslev Gymnasium

Hold 6: Flip Lock fra SOSU Nord/Tech College

Hold 8: Stay Safe fra Støvring Gymnasium

Hold 9: Granøl fra Støvring Gymnasium

Hold 10: ChillPill.ow fra Støvring Gymnasium

Hold 14: Robotarm fra Aalborg Tekniske Gymnasium

Hold 17: MÅL fra Aalborghus Gymnasium

Hold 18: FitFam fra Erhvervsskolerne Aars

Hold 22: Beerly fra Frederikshavn Gymnasium

Hold 25: DanBike fra Aalborg Katedralskole

Hold 26: Move Alarm fra EUC Nordvest, Thisted Handelsgymnasium

Hold 29: Magnet øreringe fra EUS Nord: Hjørring

Hold 31: Frugttræet Aalborg Handelsskole

Hold 33: Salus fra Aalborg Handelsgymnasium

 

Et stort tillykke til årets semifinalister! Vi glæder os til at se jer igen torsdag d. 2. november 2017 til et brag af en semifinale!

 

Vi vil gerne takke alle deltagerne på årets workshops! Det har været nogle fantastiske dage med højt humør, gåpåmod og masser af kreativitet.

 

Nu kan I blive klar til Nordjyske Nyskabere 2017

 


I uge 34, 35 og 36 tilbyder vi alle ungdomsuddannelserne i Nordjylland et gratis forløb som optakt til Nordjyske Nyskabere 2017. Det er konkurrencens innovationskonsulent Jesper Thinnesen, der kan bookes til at afholde et af to forløb begge bestående af 3 x 45 minutter.

 

IMG_1870.JPG 

 

Det ene forløb har fokus på at få den gode idé og vil introducere eleverne til Nordjyske Nyskabere. Elverne vil blive præsenteret for idégenerering og værdiskabelse, sam få mulighed for bl.a. at prøve kræfter med idégenereringsprocessen i praksis.

 

Det andet forløb har fokus på den allerede kendte idé og sparring heromkring, samt på hvordan man sikrer, at ideen er værd at arbejde videre med. Forløbet vil tage udgangspunkt i nøgleordene realiserbarhed og værdiskabeæse. Eleverne vil yderligere få rig mulighed for at arbejde med deres egen idé.

 

I kan læse mere om tilbuddet her.

 

Alt I skal gøre, for at book et af de to forløb, er at kontakte Jesper Thinnesen på tlf.: 40 44 72 69 / mail: jthinnesen@gmail.com inden d. 16. august. Kom venligst med mindst to forslag til datoer. Så er muligheden størst for at kunne efterkomme jeres ønske.

 

30. januar 2017:

 

I uge 3 havde Nordjyske Nyskabere fornøjelsen af at have en rigtig dygtig erhvervspraktikant. Nina Bilstrup går i 9. klasse på Frejlev skole og ud over at være med til udviklingsmøder og assistere ved forskellige praktiske opgaver, har hun skrevet en rigtig fin artikel om, hvad Nordjyske Nyskabere er for en størrelse.

 

Læs hendes artikel her

 

 

1. december 2016:

 

Utzon Centret emmede af nervøsitet og spænding. Fem finalister skulle kæmpe om at vinde Nordjyske Nyskabere 2016.

 

De fem finalister var:

Flex-pax fra  Tradium - HHX
Smartbit fra Aalborg Handelsgymnasium Turøgade
Cykelvennerne fra Aalborg Handelsgymnasium Turøgade
Noble Bit fra Nørresundby Gymnasium og HF
Multi Inhale Mate fra SOSU Nord og Tech College

 

Alle finalisterne var velforberedte, hvilket resulterede i en finale med et tårnhøjt niveau. Dommerne var meget imponeret, og derfor fortjener alle finalisterne et skulderklap for deres præstation. 

 

Men dommerne kunne desværre ikke vælge fem vindere, hvorfor der skulle findes én. I år gik sejren til Noble Bit fra Nørresundby Gymnasium og HF. 

Finalen

 

Noble Bit vil lave et hestebid, der tænker på hestene. Hestene skal have bid med komfort, så hestene undgår grimme sår i munden på grund af biddet. Et stort tillykke herfra!

 

Andenpladsen gik til Multi Inhale Mate fra SOSU-Nord og Tech-Collega, mens tredjepladsen gik til Flex-Pax fra Tradium. Kæmpe stort tillykke til dem også!

 

Tusind tak til alle finalisterne, dommerne og Konrad Kierklo for en fantastisk dag, hvor engagementet var i top hos alle. Vi håber på, at så mange af jer som muligt har modet til at gå videre med jeres idéer.  

Finalen 2

 

3. november 2016:


Igår blev vores semifinale afholdt i Gigantium. Her var 47 deltagere fordelt på 14 hold repræsenteret. 

 

Alle 14 semifinalisthold var særdeles velforberedte og fremlagde alle to flotte pitch foran vores dommere. Vores 12 dommere fik lov til at høre idéer, der var vidt forskellige. Det var vildt inspirerende, og vi håber, at alle har mod på at videreføre deres idé. Dommerne var hvert fald vildt begejstret for alle deltagernes bidrag.

Semifinalen

Som i enhver konkurrence skulle nogle dog sorteres fra. Vi skulle have fundet 5 finalister, hvilket heldigvis var dommerpanelets job.

 

De fandt frem til følgende finalister:

Hold 19 Flex-pax fra  Tradium - HHX
Hold 33 Smartbit fra Aalborg Handelsgymnasium Turøgade
Hold 35 Cykelvennerne fra Aalborg Handelsgymnasium Turøgade
Hold 49 Noble Bit fra Nørresundby Gymnasium og HF
Hold 53 Multi Inhale Mate fra SOSU Nord og Tech College

 

Stort tillykke til finalisterne. Vi vil dog slutte med at sige tusinde tak til alle, som var med til at gøre semifinalen til et fantastisk arragement. Tak til dommerne, Gigantium, guiderne, gæsterne og ikke mindst alle semifinalisterne, som gjorde et fremragende arbejde.

 

3. oktober 2016:

I sidste uge afholdte vi 2 workshops, hvor 150 engagerede elever fordelt på 47 hold, dukkede op til en 1 1/2 dags workshop med masser af ideer og gå-på-mod. De 2 workshops bød på koncentreret arbejde med bmc-modellen, præsentationsteknikker og skriftligt arbejde med holdenes idéudviklingsplan.

 

Flere af holdene arbejdede hele natten med deres idéudviklingsplan, som skulle afleveres morgennen efter. Begge workshops blev afsluttet med, at holdene skulle pitche deres idéer foran tre kompetente dommere.

 

Ud fra idéudviklingsplanen og holdenes præstation med deres pitch, vi nu fundet de 16 hold, som er gået videre til semifinalen.  

 

Årets semifinalister bliver som følger:

Nr.

Skole

Hold 3

Aalborghus Gymnasium

Hold 11

HF-Cold Hawaii

Hold 15

Aalborg Tekniske Gymnasium

Hold 17

Aalborg Tekniske Gymnasium

Hold 19

Tradium

Hold 21

Frederikshavn Handelsskole
Hold 28 Morsø Gymnasium
Hold 33 Aalborg Handelsgymnasium, Turøgade
Hold 35 Aalborg Handelsgymnasium, Turøgade
Hold 44 Aalborg Handelsskole, Strandvejen
Hold 46 Hjørring Gymnasium
Hold 48 Brønderslev Gymnasium og HF
Hold 49 Nørresundby Gymnasium og HF
Hold 50 Nørresundby Gymnasium og HF
Hold 52 Aalborg Tekniske Gymnasium
Hold 53 SOSU Nord og Tech College

 

Stort tillykke til alle semifinalisterne, og tak til alle, som har været med til at gøre sidste uges workshops så inspirerende og motiverende. Vi kan kun opfordre alle deltagerne til at arbejde videre med deres idé eller andre iværksætterprojekter uanset om de er gået videre i Nordjyske Nyskabere eller ej!

 

28. april 2016:

Kick-off er overstået og sikke en start!

 

Mange dedikerede lærere, guides og ledere var mødt op i konferencelokalerne på Deli Marché i Aalborg. Den store interesse samt engagementet i dag gør forventningerne til dette års runde fantastiske.  

 

De opmødte kunne bl.a. møde sidste års vindere fra Thisted Handelsgymnasium, EUC Nordvest, som fortalte, hvor de er i deres idéproces og erfaringer med Nordjyske Nyskabere.

 

7. marts 2016:

Så er vi igang igen! Vi sparker Nordjyske Nyskabere 2016 igang med et kick-off.

 

Kick-off finder sted torsdag d. 28. april 2016 fra kl. 12.00 - 15.00 i konferencelokalerne på Deli Marché i Aalborg. Find yderligere oplysninger og tilmeld dig her: http://www.tilmeld.dk/kickoffnn16

 

På dagen vil vi fortælle om de nye tiltag, vi har lavet i dette års konkurrence, og så skal I høre indlæg fra vores guider, fra dommerne og fra sidste års vindere.

 

Alle interesserede lærere og ledere fra de nordyske ungdomsuddannelser er velkomne.

 

Se programmet HER

 

 

8. december 2015:

Den store finale - spændingen er udløst!

 

Den 4. december 2015 blev den store finale i Nordjyske Nyskabere afholdt, og mange måneders spænding udløst. Utzon Center i Aalborg lagde smukke rammer til en festlig dag med deltagere, der var forberedt til fingerspidserne, rigtig mange gæster, der sørgede for masser af opbakning, og naturligvis en række af gode ideer, der alle havde vinderpotentiale.

 

Faktisk var feltet overordentligt tæt i år, og det satte det kompetente dommerpanel på en hård opgave. MEN der skulle findes en vinder, og det blev en gruppe ambitiøse og dygtige 1. g'ere. Nemlig Thy Optical Solution fra Thisted Handelsgymnasium, EUC Nordvest.

Thy

Stort tillykke med sejren til Janne, Morten, Nicklas og Mette, der har fundet på en hygiejnisk og nem måde til at isætte og udtage kontaktlinser.

 

Også stort tillykke til ASAM Tech fra Hjørring Gymnasium og hf, der fik en flot 2. plads og til Pop-up Naked fra Thy-Mors Hf&VUC, Cold Hawaii, der løb med 3. pladsen.

 

Tusind tak til alle finalister og deltagere i Nordjyske Nyskabere 2015 for deres store engagement og idérigdom.

Finalister

10. november 2015:

 

Du er inviteret til finalen i Nordjyske Nyskabere 2015!

 

Den 4. december skal vinderen af Nordjyske Nyskabere 2015 findes - og du er inviteret. Mød de 5 dygtige finalehold, og den nordjyske iværksætter Kasper Hulthin, som trods hans unge alder har en vild iværksætterhistorie at fortælle.

 

Invitation til finale - billede 

Download invitationen HER. Tilmelding til: nordjyskenyskabere@rn.dk

 

5. november 2015:

 

50 elever drog d. 4. november til semifinalen i Nordjyske Nyskabere 2015. Eleverne mødte op til semifinalen med masser af engagement og en smule nervøsitet. Alle semifinalisterne ydede dog en fremragende indsats, hvilket gjorde det yderst svært for vores dommere at vælge de fem finalister.

Dommerne skulle dog træffe en beslutning og fandt frem til fem finalister:

 

Hold nr.

Holdnavn

Uddannelsesinstitution

Idé

24

ASAM

Hjørring Gymnasium og HF

Sortering og genbrug af elektronisk skal gøres CO2 neutralt

33

Kontaktlinse isætter

Thisted Handelsgymnasium

Det skal gøres lettere og mere hygiejnisk at sætte kontaktlinser i

53

Following Firefighters

Aalborg Tekniske Gymnasium

Det skal gøres muligt for brandmænd at indrapportere deres positioner under kraftig rødudvikling

54

Den omvendte isterning

Aalborg Tekniske Gymnasium

Tidsperioden for "den perfekte temperatur" skal forlænges i din kop kaffe.

60

Pop-up Naked

Thy-Mors HF&VUC

Et Pop-Up omklædningsrum skal gøre det lettere at klæde om i det fri.

Tusinde tak til alle deltagerne, som gjorde semifinalen til en fantastisk og oplevelsesrig dag. I er grunden til, at hele forløbet med Nordjyske Nyskabere er fyldt med opture. Vi ønsker jer alle al mulig held og lykke med fremtiden. Og så ser vi frem til finalen d. 4. december 2015.

Finalister - gruppebillede

 

12. oktober 2015:


De 2 workshops er nu veloverstået. Det har endnu engang været en helt unik oplevelse at være sammen med så mange motiverede, engagerede og dygtige deltagere. Der blev sædvanen tro knoklet igennem til ud på de små timer, og alle deltagere leverede en virkelig god præsentation for dommerne.
 

Dommernes stemmer er nu blevet talt sammen med den faglige vurdering af deltagernes Idéudviklingsplaner (de fylder begge 50% i bedømmelsen). På den baggrund, har vi fundet frem til de 15 hold, som skal deltage i semifinalen i Gigantium d. 4. november 2015.


Videre til semifinalen er:

NR. Navn: Skole: Kontaktelev:
24 ASAM Hjørring Gymnasium og HF Nikolaj Klinkby 
26 I:Connect Morsø Handelsgymnasium Caroline Bisgaard Schleef
27 Comfort Care Morsø Handelsgymnasium Jeppe Kjær Poulsen
30 Hjælp, jeg skal flytte! Nørresundby Gymnasium Emilie Simoni Haunsø
31 Ølomaten Nørresundby Gymnasium Ebbe Hølledig Cramer 
33 Kontaktlinse isætter Thisted Handelsgymnasium Morten Thinggaard Sørensen
38 WallPay Tradium Andreas Buus
44 Rescue Me Aalborg Handelsskole, Strandvejen Thomas Andersen
45 Hækkeklipper ledning-holder Aalborg Handelsskole, Strandvejen Thomas Byrresen
48 Lej en cykel Aalborg Katedralskole Rasmus Horsholt Krogh
53 Following Firefighter Aalborg Tekniske Gymnasium Tobias Palludan
54 Den omvendte isterning Aalborg Tekniske Gymnasium Kristoffer Skagbæk Jensen
55 Playing while peddling Aalborg Tekniske Gymnasium Sofie Amalie Banke
59 PromoCup Aalborg Handelsgymnasium Julie Solvang Christensen
60 Pop-up naked Thy-Mors HF&VUC Julius Heilmann


Stort tillykke til de 15 hold, og tusind tak for jeres indsats til de øvrige deltagere.

 


22. juli 2015:
Sommerferien er over os. Det betyder dog ikke at Nordjyske Nyskabere ligger helt brak. Vi er meget stolte over at kunne fortælle, at interessen for at deltage i konkurrencen aldrig har været større! Uddannelsesinstitutionerne i Nordjylland indsendte før sommerferien deres forhåndsønsker om antal deltagende hold - og vi har måttet sige stop ved 61 tilmeldte hold fra 20 forskellige uddannelsesinstitutioner.

Vi er super glade for opbakningen, og nu glæder vi os til at møde alle deltagerne og høre mere om deres gode ideer.

Første trin - IdéTjek - løber af stabelen d. 16. september i DGI-hallen i Nordkraft, Aalborg.


19. april 2015:
Invitationerne til kick-off på Nordjyske Nyskabere 2015 er sendt ud, og tilmeldingerne strømmer ind. Vi sparker denne runde igang tirsdag d. 28. april 2015 på Restaurant Skovbakken i Aalborg Zoo. Se invitationen her.

Programmet for dagen er:

 • Frokost og velkomst
 • Nordjyske Nyskabere i 2015 - nye tiltag
 • Hvordan får vi ideerne til at gro? Om at få de gode ideer og kvalitetsteste dem v/ Jesper Thinnesen, direktør Creative Setup
 • Hvad kan kommende deltagere forvente af konkurrencen? Tidligere deltagere fortæller og inspirerer v/ Mads Søgaard og Martin Søndergaard Andersen
 • Hvordan finder vi de rigtige deltagere ude på skolerne? Erfaringsudveksling med input fra tidligere kontaktlærere i Nordjyske Nyskabere
 • Oplæg: Ideer der skaber værdi, hvordan arbejder man med dem i undervisningen v/ innovationsstrateg og indehaver af Tailormade Innovation Berit Møller
 • Afrunding og tak for i dag

 

12. april 2014:
Finalen i Nordjyske Nyskabere 2014 blev afholdt i Aalborg Kultur og Kongres Center d. 11. april 2014.

Der var flot opbakning til arrangementet fra forældre, lærere, ledere og øvrige deltagere i Nordjyske Nyskabere.

Alle finalisterne gjorde et fantastisk flot stykke arbejde, men vinderne af konkurrencen 2014 blev: GRABIT fra Frederikshavn Gymnasium og HF

Vinderbillede


Et STORT tillykke med sejren til holdet, hvis idé er en handskekonstruktion, som kan afhjælpe poblemer med karpal tunnelsyndrom hos bl.a. Minkavlere.

Også et KÆMPE tillykke til Primary Drones fra Nørresundby Gymnasium som fik en flot 2. plads, og Thy Furniture fra Thisted Handelsgymnasium, som blev. 3. bedst i konkurrencen.

Der er præmier til alle deltagerne, så de bl.a. får mulighed for at afprøve deres idéer i virkeligheden:

Tusind tak til alle finalister og deltagere i 2014 for deres store engagement og idérigdom:

Finalister

 

31. marts 2014:
Finalen nærmer sig med hastige skridt. Vi ved, at deltagerne arbejder på højtryk for at blive færdige med deres ideudviklingsplan og deres præsentationer.

Men hvad kan man egentlig vinde i Nordjyske Nyskabere?

Der er præmier til alle finalisterne, som får mulighed for at få prøvet deres ideer af "ude i virkeligheden". Og der er også en lille personlig præmie til alle.

Deruover har vi allieret os med en række relevante samarbejdspartnere for at sammensætte et forløb, som vi håber, giver dem de mest optimale betingelser for at komme videre med jeres ideer.

Præmiepakken til vinderholdet består af følgende:

 • Mentortilknytning i form af regionschef for Connect Denmark i Nordylland, Lasse Jensen resten af året, samt en række ydelser fra Connect Denmark
 • Rådgivning og sparring hos Væksthus Nordjylland
 • Rådgivning fra Advokatfirmaet Børge Nielsen
 • Rådgivning fra Beierholm Revision
 • Konsulentydelser fra Weltklasse reklame og PR
 • En kontantpræmie på 25.000 kr. til videreudvikling af deres idé stillet til rådighed af Regionsrådet.
 • En vandreskulptur "Viljen" udført af den anerkendte nordjyske billedhugger Christian Svendsen, som kan stå på skolen i det kommende år.

Alt i alt har denne imponerende præmiepakke en værdi på ca. 70.000 kr.

Vi vil gerne takke vores fantastiske samarbejdspartnere for at stille disse ydelser gratis til rådighed for vores deltagere.

 

16. marts 2014:
Programmet til finalen ligger nu klar - og invitationerne bliver sendt ud. Vi håber at se mange interesserede, som vil bakke de 6 finale hold op d. 11. april i Aalborg Kultur og Kongres Center.

Se invitationen til finalen HER

Programmet for arrangementer ser således ud:

12.30: Velkomst v/ Ninni Lodahl Gjessing, næstformand i Regionsrådet
12.40: Scenepræsentationer v/ de 6 finalehold
14.30: Kaffe/The
14.45: Dommerne voterer - imens er der inspirationsoplæg i salen:

Tim Vang, Multi-innovator med medstifter af succes-virksomheden MYC4, der via egen software formidler mikrolån til iværksættere i udviklingslande.

15.45: Afsløring af vinderen af Nordjyske Nyskabere 2014, præmieoverrækkelse og afslutning på dagen v/ Ninni Lodahl Gjessing

Tilmelding senest d. 3. april 2014 til nordjyskenyskabere@rn.dk efter først-til-mølle princippet.

 

10. marts 2014:
Semifinalen i Nordjyske Nyskabere 2014 er nu vel overstået, og dagen var - vanen tro - en fantastisk dag med masser af god energi, nerver på højkant og dygtige og engagerede deltagere. Alle semifinalister ydede deres bedste for at få netop deres idé videre til finalen, og ideerne lå så tæt, at dommerne måtte have ekstra tid, for at finde de helt rigtige finalister. For første gang i Nordjyske Nyskabere blev der uddelt et "wild card" til to hold, der opfordres til at slå deres ideer sammen og på den måde få en finaleplads. Det betyder, at vi i år har seks dygtige hold i finalen:

  Hold  nr.

  Holdnavn

 Uddannelsesinstitution

 Idé

 10

PrimaryDrones

Nørresundby Gymnasium

Droner til at sprøjte marker med pesticider

 19

Selskabsportalen

Aalborg Katedralskole

Online portal til festarrangementer

 26

Grabit

Frederikshavn Gymnasium

Hydraulisk handske til minkavlere

 34

Varm ServeringsBakke

Thy-Mors HF & VUC

Serveringsbakke, som holder maden varm

 38

Thy Furniture

Thisted Handelsgymnasium

Bygge og sælge møbler af genbrugsmaterialer fra Thy

 4

 og

 18

dinpakkeløsning.dk

 

YouCook

EUC Nord

 

Aalborg Tekniske Gymnasium

Mad og opskrifter leveret til døren

 

Kasse med fødevarer til ældre så de selv kan lave mad

Tak til alle semifinalister for det store arbejde, I har lagt i jeres ideer og i jeres præsentationer. Det er takket være jer, at dagen blev en succes!

Finalister 

26. februar 2014:
Semifinalen i Nordjyske Nyskabere nærmere sig.

Den 6. marts 2014 mødes 15 engagerede og dygtige elevhold i Gigantium for at præsentere deres ideer for vores dommerpanel. 

Du kan se invitationen til semifinalen her

Her kan du se en kort beskrivelse af de idéer, som de enkelte hold er gået videre med: 

Hold Hold navn: Skole: Ide
1 Hejmo EUC Nord App til "gør-det-selv" manden
3 Check My Teeth EUC Nord App til tandtjek 
4 www.dinpakkeløsning.dk       EUC Nord Mad samt opskrifter leveret til døren 
8 Blind Technology Tradium Headset til blinde
10 PrimaryDrones Nørresundby Gymnasium Droner til at sprøjte marker med pesticider
18 Kasse med fødevarer Aalborg Tekniske Gymnasium Kasse med fødevarer til ældre så de selv kan lave mad
19 Selskabsportalen Aalborg Katedralskole Online portal til festarrangementer
21 GOMA Aalborghus Gymnasium Produkt til fjernelse af tyggegummi på offentlige pladser
26 Grabit Frederikshavn Gymnasium Hydraulisk handske til minkavlere
28 Kamp mod ensomhed Frederikshavn Gymnasium Konsulentfirma til at hjælpe ensomme unge
34 Varm ServeringsBakke Thy-Mors HF & VUC Serveringsbakke, som holder maden varm 
37 Ordblinde App VUC Nordjylland App der læser tekst og skilte op for ordblinde 
38 Thy Furniture Thisted Handelsgymnasium Bygge og sælge møbler af genbrugsmaterialer fra Thy
46 Teachus Aalborg Handelsgymnasium Pakkeløsning af læringsstile 
57 Ever Memory Brønderslev Gymnasium Oplader med integreret hukommelse 

 

Vi glæder os til at se videreudviklingen af ideerne til semifinalen den 6. marts 2014! 

 

3. februar 2014:


De 2 workshops i Tranum er veloverståede. Det var nogle meget engagerede, dygtige og arbejdsomme deltagere, som vi tilbragte sammenlagt 4 dage med.

Et dommerpanel af eksterne dommere har vurderet holdene på deres pitch, og dernæst er deres ideudviklingsplaner blevet nærlæst og bedømt. På den baggrund er 15 hold gået videre til semifinalen d. 6. marts 2014 i Gigantium i Aalborg. 

Holdene til Semifinalen er:

Hold:        Hold navn: Skole:
1 Hejmo EUC Nord
3 Check My Teeth EUC Nord
4 www.dinpakkeløsning.dk       EUC Nord
8 Blind Technology Tradium
10 PrimaryDrones Nørresundby Gymnasium
18 Kasse med fødevarer Aalborg Tekniske Gymnasium
19 Selskabsportalen Aalborg Katedralskole
21 GOMA Aalborghus Gymnasium
26 Grabit Frederikshavn Gymnasium
28 Kamp mod ensomhed Frederikshavn Gymnasium
34 Varm ServeringsBakke Thy-Mors HF & VUC
37 Ordblinde App VUC Nordjylland
38 Thy Furniture Thisted Handelsgymnasium
46 Teachus Aalborg Handelsgymnasium
57 Ever Memory Brønderslev Gymnasium

Tillykke til alle semifinalisterne, som nu skal til at arbejde videre med deres ide. Fælles for dommernes kommentarer var, at holdene mangler at uddybe beskrivelserne af indholdet i deres ide, samt sandsynliggøre, hvordan ideen kan føres ud i livet.

 

24. januar 2014:

Vi har oplevet til- og frameldinger efter fristen i december, som har gjort det meget svært at sende oplysninger ud til elever om workshops og transport. Nu skulle det hele være faldet på plads, og workshopfordelingen og tranportplanen ser således ud:

Workshopfordeling:

Workshop 1:

Hold nr.       Skole Retning Kontaktlærer Email
5 Tradium hhx Asger Nielsen asger.nielsen@tradium.dk
6 Tradium hhx Asger Nielsen asger.nielsen@tradium.dk
7 Tradium hhx Asger Nielsen asger.nielsen@tradium.dk
8 Tradium eud Asger Nielsen asger.nielsen@tradium.dk
15 Erhvervsskolerne Aars hhx Niels P. Pedersen npp@esaars.dk
16 Aalborg Tekniske Gymnasium                htx Dorte Blicher Møller dbmo@aatg.dk
17 Aalborg Tekniske Gymnasium htx Dorte Blicher Møller dbmo@aatg.dk
18 Aalborg Tekniske Gymnasium htx Dorte Blicher Møller dbmo@aatg.dk
19 Aalborg Katedralskole stx Jakob Brolin Gade jg@aalkat-gym.dk
21 Aalborghus Gymnasium stx Susanne Munk Nielsen SN@aalborghus.dk
22 Aalborghus Gymnasium stx Susanne Munk Nielsen SN@aalborghus.dk
24 Dronninglund Gymnasium stx Martin Kristensen mk@drlund-gym.dk
25 Dronninglund Gymnasium stx Martin Kristensen mk@drlund-gym.dk
30 Aalborg Handelsskole, Strandvejen eud Finn Jeppesen fij@ah.dk
38 Thisted Handelsgymnasium hhx Troels Overvad TO@eucnordvest.dk
39 Thisted Handelsgymnasium hhx Troels Overvad TO@eucnordvest.dk
40 Morsø Handelsgymnasium hhx Pernille Græsbøl Eriksen PGE@eucnordvest.dk
41 Morsø Handelsgymnasium hhx Pernille Græsbøl Eriksen PGE@eucnordvest.dk
45 Morsø Gymnasium stx Lars Erik Nielsen ln@morsoe-gym.dk
52 Aalborg Tekniske Gymnasium htx Dorthe Blicher Møller dbmo@aatg.dk
53 Aalborg Tekniske Gymnasium htx Dorthe Blicher Møller
dbmo@aatg.dk
54 Thisted Handelsgymnasium hhx Troels Overvad to@eucnordvest.dk

Workshop 2:

Hold nr.      Skole Retning Kontaktlærer Email
1 EUC Nord eud Hans Ulrik Møller hum@eucnord.dk 
2 EUC Nord hhx Steffen Lund swl@eucnord.dk
3 EUC Nord hhx Steffen Lund swl@eucnord.dk
4 EUC Nord hhx Steffen Lund swl@eucnord.dk
10 Nørresundby Gymnasium stx Allan Andersen aan@nghf.dk
23 Aalborghus Gymnasium stx Susanne Munk Nielsen SN@aalborghus.dk
26 Frederikshavn Gymnasium stx Paul Rode Andersen PAAN@frederikshavn.dk
27 Frederikshavn Gymnasium stx Paul Rode Andersen PAAN@frederikshavn.dk
28 Frederikshavn Gymnasium stx Paul Rode Andersen PAAN@frederikshavn.dk
29 Frederikshavn Gymnasium stx Paul Rode Andersen PAAN@frederikshavn.dk
31 Aalborg Handelsskole, Langagervej eud Peter  Karstrøm pka@ah.dk
32 Aalborg Handelsskole, Langagervej eud Peter  Karstrøm pka@ah.dk
33 Thy-Mors HF & VUC hf Gunnsteinn Jakobsson jthinnesen@gmail.com
34 Thy-Mors HF & VUC hf Gunnsteinn Jakobsson jthinnesen@gmail.com
35 VUC & HF Nordjylland hf Jens Jacob Helms jjh@vucnordjylland.dk
36 VUC & HF Nordjylland hf Jens Jacob Helms jjh@vucnordjylland.dk
37 VUC & HF Nordjylland hf Jens Jacob Helms jjh@vucnordjylland.dk
42 Frederikshavn Handelsskole hhx Sascha Christensen sasc@fhavnhs.dk
43 Frederikshavn Handelsskole hhx Sascha Christensen sasc@fhavnhs.dk
44 Frederikshavn Handelsskole hhx Sascha Christensen sasc@fhavnhs.dk
46 Aalborg Handelsgymnasium hhx Teis Brøting teb@ah.dk
47 Aalborg Handelsgymnasium hhx Teis Brøting teb@ah.dk
48 Hasseris Gymnasium stx Mette Bilstrup bi@hasseris-gym.dk
49 Hasseris Gymnasium stx Mette Bilstrup bi@hasseris-gym.dk
56 Brønderslev Gymnasium stx Benny Larsen bb@brslev-gym.dk
57 Brønderslev Gymnasium stx Benny Larsen

Tranportplan

Følgende hold kører selv: 

Vi har noteret os, at grupperne 17, 18, 23, 26, 29, 30, 32, 33, 34, 45, 52, 53, 54, og én fra gruppe 31 kører selv til Tranum og hjem igen.

Busplan - workshop 1:

Hold nr     Skole Afhentningssted Afhentningstidspunkt
5 Tradium Kirketoften 7, Hobro 08:00
6 Tradium Kirketoften 7, Hobro 08:00
7 Tradium Kirketoften 7, Hobro 08:00
8 Tradium Kirketoften 7, Hobro  08:00
15 Erhvervsskolerne Aars   Østre Boulevard 10, Aars 08:30
16 Aalborg Tekniske Gymnasium              Øster Uttrupvej 5, Aalborg 08:30
19 Aalborg Katedralskole Sankt Jørgens Gade 5, Aalborg 08:00

21

Aalborghus Gymnasium Sohngaardsholmsvej 60, Aalborg           08:15
22 Aalborghus Gymnasium Sohngaardsholmsvej 60, Aalborg 08:15
24 Dronninglund Gymnasium Søndervangsvej 1, Dronninglund 08:10
25 Dronninglund Gymnasium Søndervangsvej 1, Dronninglund 08:10
38 Thisted Handelsgymnasium Lerpyttervej 52, Thisted 08:15
39 Thisted Handelsgymnasium Lerpyttervej 52, Thisted 08:15
40 Morsø Handelsgymnasium Limfjordsvej 95, Nykøbing M 07:45
41 Morsø Handelsgymnasium Limfjordsvej 95, Nykøbing M 07:45

Busplan - workshop 2:

Hold nr     Skole Afhentningssted Afhentningstidspunkt
1 EUC Nord     M P Koefoeds Vej 10, Hjørring     08:15
2 EUC Nord M P Koefoeds Vej 10, Hjørring 08:15
3 EUC Nord M P Koefoeds Vej 10, Hjørring 08:15
4 EUC Nord M P Koefoeds Vej 10, Hjørring 08:15
10 Nørresundby Gymnasium Studievej 14, Nørresundby 08:30
27 Frederikshavn Gymnasium Kærvej 1, Frederikshavn 07:45
28 Frederikshavn Gymnasium Kærvej 1, Frederikshavn 07:45
31 Aalborg Handelsskole, Langagervej Langagervej 16, Aalborg 08:10
36 VUC & HF Nordjylland Skolevangen 27, Hjørring 08:15
37 VUC & HF Nordjylland Skolevangen 27, Hjørring 08:15
42 Frederikshavn Handelsskole Kirkegade 9, frederikshavn 08:00
43 Frederikshavn Handelsskole Kirkegade 9, frederikshavn 08:00
44 Frederikshavn Handelsskole Kirkegade 9, frederikshavn 08:00
46 Aalborg Handelsgymnasium Lollandsgade 08:00
47 Aalborg Handelsgymnasium Saxogade 10, Aalborg 07:30
48 Hasseris Gymnasium Hasserisvej 300, Aalborg 07:40
49 Hasseris Gymnasium Hasserisvej 300, Aalborg 07:40
56 Brønderslev Gymnasium Islands Alle 20, 9700 Brønderslev 08:45
57 Brønderslev Gymnasium Islands Alle 20, 9700 Brønderslev          08:45

Ved problemer vedr. afhentning mv. på selve workshopdagen, kontakt Louise Wagner på tlf: 2256 5715

 

8. november 2013:


Den samlede liste over holdene, som deltager i Nordjyske Nyskabere 2014:

Hold nr. Skole Retning Kontaktlærer Email
1 EUC Nord eud Hans Ulrik Møller hum@eucnord.dk 
2 EUC Nord hhx Steffen Lund swl@eucnord.dk
3 EUC Nord hhx Steffen Lund swl@eucnord.dk
4 EUC Nord hhx Steffen Lund swl@eucnord.dk
5 Tradium hhx Asger Nielsen asger.nielsen@tradium.dk
6 Tradium hhx Asger Nielsen asger.nielsen@tradium.dk
7 Tradium hhx Asger Nielsen asger.nielsen@tradium.dk
8 Tradium eud Asger Nielsen asger.nielsen@tradium.dk
9 Tradium eud Asger Nielsen asger.nielsen@tradium.dk
10 Nørresundby Gymnasium stx Allan Andersen aan@nghf.dk
11 Nørresundby Gymnasium stx Allan Andersen aan@nghf.dk
12 Erhvervsskolerne Aars hhx Niels P. Pedersen npp@esaars.dk
13 Erhvervsskolerne Aars hhx Niels P. Pedersen npp@esaars.dk
14 Erhvervsskolerne Aars hhx Niels P. Pedersen npp@esaars.dk
15 Erhvervsskolerne Aars hhx Niels P. Pedersen npp@esaars.dk
16 Aalborg Tekniske Gymnasium htx Dorte Blicher Møller dbmo@aatg.dk
17 Aalborg Tekniske Gymnasium htx Dorte Blicher Møller dbmo@aatg.dk
18 Aalborg Tekniske Gymnasium htx Dorte Blicher Møller dbmo@aatg.dk
19 Aalborg Katedralskole stx Jakob Brolin Gade jg@aalkat-gym.dk
20 Aalborg Katedralskole hf Jakob Brolin Gade jg@aalkat-gym.dk
21 Aalborghus Gymnasium stx Susanne Munk Nielsen SN@aalborghus.dk
22 Aalborghus Gymnasium stx Susanne Munk Nielsen SN@aalborghus.dk
23 Aalborghus Gymnasium stx Susanne Munk Nielsen SN@aalborghus.dk
24 Dronninglund Gymnasium stx Martin Kristensen mk@drlund-gym.dk
25 Dronninglund Gymnasium stx Martin Kristensen mk@drlund-gym.dk
26 Frederikshavn Gymnasium stx Paul Rode Andersen PAAN@frederikshavn.dk
27 Frederikshavn Gymnasium stx Paul Rode Andersen PAAN@frederikshavn.dk
28 Frederikshavn Gymnasium stx Paul Rode Andersen PAAN@frederikshavn.dk
29 Frederikshavn Gymnasium stx Paul Rode Andersen PAAN@frederikshavn.dk
30 Aalborg Handelsskole, Strandvejen eud Finn Jeppesen fij@ah.dk
31 Aalborg Handelsskole, Langagervej eud Peter  Karstrøm pka@ah.dk
32 Aalborg Handelsskole, Langagervej eud Peter  Karstrøm pka@ah.dk
33 Thy-Mors HF & VUC hf Gunnsteinn Jakobsson jthinnesen@gmail.com
34 Thy-Mors HF & VUC hf Gunnsteinn Jakobsson jthinnesen@gmail.com
35 VUC & HF Nordjylland hf Jens Jacob Helms jjh@vucnordjylland.dk
36 VUC & HF Nordjylland hf Jens Jacob Helms jjh@vucnordjylland.dk
37 VUC & HF Nordjylland hf Jens Jacob Helms jjh@vucnordjylland.dk
38 Thisted Handelsgymnasium hhx Troels Overvad TO@eucnordvest.dk
39 Thisted Handelsgymnasium hhx Troels Overvad TO@eucnordvest.dk
40 Morsø Handelsgymnasium hhx Pernille Græsbøl Eriksen PGE@eucnordvest.dk
41 Morsø Handelsgymnasium hhx Pernille Græsbøl Eriksen PGE@eucnordvest.dk
42 Frederikshavn Handelsskole hhx Sascha Christensen sasc@fhavnhs.dk
43 Frederikshavn Handelsskole hhx Sascha Christensen sasc@fhavnhs.dk
44 Frederikshavn Handelsskole hhx Sascha Christensen sasc@fhavnhs.dk
45 Morsø Gymnasium stx Lars Erik Nielsen ln@morsoe-gym.dk
46 Aalborg Handelsgymnasium hhx Teis Brøting teb@ah.dk
47 Aalborg Handelsgymnasium hhx Teis Brøting teb@ah.dk
48 Hasseris Gymnasium stx Mette Bilstrup bi@hasseris-gym.dk
49 Hasseris Gymnasium stx Mette Bilstrup bi@hasseris-gym.dk
50 Hasseris Gymnasium stx Mette Bilstrup bi@hasseris-gym.dk
51 Fjerritslev Gymnasium stx/hf Per Beck pb@fjerritslev-gym.dk
52 Tech College Aalborg eud Bolette Bjerre bobj@tcaa.dk
53 Tech College Aalborg eud Bolette Bjerre bobj@tcaa.dk

8. november 2013:


I dag har vi udsendt den skabelon, som skal bruges til at indsende holdoplysniger og mini-idebeskrivelser. Se den HER.

Vi har samtidig opfordret alle kontaktlærere til at fortælle mere om, hvordan de finder de elever, som skal deltage i konkurrencen, samt hvordan de ideudvikler. Vi håber på at kunne dele de gode historier med jer løbende på facebook (www.facebook.com/nordjyskenyskabere) og Twitter (#Nyskabere)

 

28. oktober 2013:


Fristen for forhåndstilmeldingerne er udløbet. Der er også flot opbakning til konkurrencen i 2014. Skoler fra hele regionen har meldt hold og lærere ind. Du kan se en komplet liste herunder:

EUC Nord
Tradium
Nørresundby Gymnasium
Erhvervsskolerne Aars
Aalborg Tekniske Gymnasium
Aalborg Katedralskole
Aalborghus Gymnasium
Dronninglund Gymnasium
Frederikshavn Gymnasium
Aalborg Handelsskole, Strandvejen
Aalborg Handelsskole, Langagervej
Hjørring Gymnasium
Thy-Mors HF & VUC
VUC & HF Nordjylland
Thisted Handelsgymnasium
Morsø Handelsgymnasium
Teknisk Gymnasium Thisted
Frederikshavn Handelsskole
Morsø Gymnasium
Aalborg Handelsgymnasium
Hasseris Gymnasium
Fjerritslev Gymnasium
Tech College Aalborg

10. oktober 2013:

Tilmeldingerne til 2014 er i fuld gang. Der er udsendt breve til alle ungdomsuddannelserne i Nordjylland. Deadline for forhåndstilmelding af skolen og information om skolens kontaktlærer er d. 18. oktober 2013. Når vi kender navnet på skolens kontaktlærer, sender vi en masse brugbar information ud til dem.

D. 1. november skal vi vide, hvor mange hold skolen ønsker at stille op med. Som udgangspunkt kan alle skoler stille med 2 hold, men det er også muligt at "ønske" flere med i konkurrencen. Når vi har et overblik d. 1. november, åbnes der for eventuelle ekstra pladser.

 

25. september 2013:

Det er udviklet en folder særligt til kontaktlærere, så de kan blive klædt bedre på til deres rolle i Nordjyske Nyskabere, samt at de på den måde kan forberede nye elever bedre til, hvad der venter dem i konkurrencen. Se folderen her 

25. september 2013:

Kick-off blev afholdt d. 24. september. Læs mere om dagen og se slides fra oplægsholdere her

 

3. september 2013:

Vi har udsendt invitationer til vores kick-off arrangement for Nordjyske Nyskabere 2014. Arrangementet finder sted d. 24. september 2013 på restaurant Skovbakken i Aalborg Zoo.

Alle interesserede lærere og ledere på de nordjyske ungdomsuddannelser er velkomne til at deltage og høre mere om den kommende runde af Nordjyske Nyskabere og de nye tiltag der bliver søsat. 

Ét af de tiltag er Innovationskaravanen, som du kan læse mere om HER

Du kan se invitationen til kick-off ved at klikke HER

 

13. juni 2013:

Der er nedsat en ny styregruppe ifm. opstarten af Nordjyske Nyskabere 2014.

Styregruppens primære opgave bliver at give input til den videre konceptudvikling af Nordjyske Nyskabere, samt at komme med ideer til konkurrencens såvel overordnede udformning og fokus som konkrete aktiviteter.

Styregruppen består af:

 

 • Søren Hindsholm, rektor på Nørresundby Gymnasium og HF
 • Mette Skydt, rektor for hhv. handelsgymnasiet og teknisk gymnasium v/ EUC Nordvest i Thisted og Nykøbing
 • Hanne Muchitsch, vicedirektør på Aalborg Handelsskole
 • Lasse Jensen, regionsdirektør for Connect Denmark
 • Mogens Mathiasen, adm. Direktør Royal Danish Seafood og formand for DI Thy/Mors
 • Inger Steen Møller, Direktør for Huset Venture, en socialøkonomisk virksomhed i Nordjylland
 • Nanna Skovrup (formand), kontorchef i Kontoret for Uddannelse, Kultur og Oplevelse
 • Louise Langbo Meyer og Louise Wagner Kristiansen, projektledere for Nordjyske Nyskabere (ref.)

Gruppen mødes 1-2 gange inden opstarten af Nordjyske Nyskabere 2014, samt umiddelbart efter afslutningen.

 

25. maj 2013:


Alle ungdomsuddannelsesinstitutioner har modtaget en forventet tidsplan for Nordjyske Nyskabere 2014. Se den HER

 

8. april 2013:


Finalen løb af stablen torsdag d. 4. april 2013 i Aalborg Kongres og Kultur Center. Det blev en helt fantastisk god dag, fyldt med glade finalister, gæster og dommere. De 5 finalehold mødte frem og var topforberedte, og leverede alle en rigtig god præstation, og var således ikke med til at gøre dommerpanelets opgave nemmere.


I sidste ende blev det dog ALCO-KEY fra Morsø Handelsgymnasium, der løb med sejren:

Vinderhold

De 3 drenge Nicolai Nyby Kibsgaard, Ask Nør Schlichting og Peter Vilsgaard ses her sammen med næstformand i Regionsrådet Bente Lauridsen samt gavechecken på de 25.000 kr., som kun var én del af den samlede præmiepakke.

Gruppen har lavet en alkohol lås til biler, som er billigere og nemmere at bruge end øvrige produkter på markedet. Gruppen har i øvrigt også stor fokus på den samfundsmæssige side af markedsføringen af deres idé. 

Dommerne valgte Alco-Key som vindere af konkurrencen med følgende begrundelse:
-       Fantastisk gennemarbejdet idé, som er blevet videreudviklet meget siden vi hørte om den første gang
-       Meget flot og gennemført præsentation
-       I virker som en et godt team, der har ressourcerne til at arbejde videre med idéen
-       Meget flot kombination af produktinnovation og social innovation - I har set et stort samfundsproblem, som I vil forsøge at løse gennem en billigere løsning, som forhåbentlig kan sætte endnu mere fokus på problemet med spirituskørsel
-       Vi tror på, at I vil sælge mere trafiksikkerhed, og ikke bare en alko-lås, og det ønsker vi, at I vil arbejde endnu videre med.

 

13. marts 2013:


Invitationerne til finalen i Nordjyske Nyskabere 2013 er i dag blevet sendt ud.

Du kan se invitationen her.

Programmet for dagen ser således ud:

12.30 - 12.45: Velkomst v. Regionsrådsformand Ulla Astman
12.45 - 14.15: Scenepræsentationer v. de 5 finalehold
14.15 - 14.30: Pause
14.30 - 16.00: Dommerne voterer - imens er der inspirationsoplæg i salen
14.30 - 15.00: Ricco Busk - Serial entrepreneur
15.15 - 16.00: Fanny Posselt - Verdens mest berejste pølsevogn
16.00 - 16.30 Afsløring af vinderen i Nordjyske Nyskabere 2013
Præmieoverrækkelse og afslutning på dagen
v. Regionsrådsformand Ulla Astman

Tilmelding for alle interesserede til: nordjyskenyskabere@rn.dk senest d. 27. marts efter først-til-mølle princippet.

 

5. marts 2013:


Semifinalen i Nordjyske Nyskabere 2013 blev præcis så god en oplevelse, som vi havde håbet. Alle semifinalisterne havde virkelig gjort meget ud af deres præsentationer, og dommerpanelet havde en meget lang debat, for at finde frem til de 5 finalister, Tak til alle semifinalisterne for jeres store engagement i dag, og det flotte arbejde I har gjort forud for semifinalen.

Et stort tillykke til de fem udvalgte hold. Vi glæder os til at se jer i finalen:

 • Alko-Key, Morsø Handelsgymansium v. EUC Nordvest: en alkolås der er effektiv, men nem at bruge, og som er billigere end eksisterende alternativer og let at installere
 • P-Stub, Teknisk Gymnasium Thisted v. EUC Nordvest: en parkerings-stub til afmærkning af parkeringsbåse, som skal afløse de traditionelle hvide streger, som er meget dyre at anlægge.
 • PC-Hjælperen, VUC & HF Nordjylland, Hjørring: en samfundsorienteret serviceydelse, som skal hjælpe ældre med at navigere i den moderne digitaliserede verden.
 • TEP-plaster, Aalborg Handelsgymnasium: et enzymindeholdende plaster, som kan fjerne en tatovering både hurtigt og smertefrit!
 • Thank You Meter, Aalborghus Gymnasium: En app der kan bruges som en form fr belønningssystem for folk, der eksempelvis sørger for at smide deres affald i de rigtige affaldsspande, frem for at forurene i naturen.

 Finalehold_samlet

1. marts 2013:

Semifinalen løber af stablen tirsdag d. 5. marts kl. 12-16 på Hotel Hvide Hus i Aalborg.

Program for dagen:

 12.00 - 12.30                : Let frokost og networking
12.30 - 12.45                 : Velkomst
12.45 - 14.30                 : Semifinalisterne præsenterer deres ideer for  dommerne
14.30 - 14.45                 : Kaffe/the - Pause
14.45 - 15.45                 : Dommerne voterer.

Inspirationsoplæg i salen v/

·        Kenneth Pinsker, idémand og salgschef, Studiecykel.dk

·        Andreas Fabricius og Rasmus Terp, opstartere af Ungarbejde.dk

15.45 - 16.00                 : Afsløring af de 5 finalehold og afslutning på dagen

 

Vi glæder os til at se hvor langt deltagerne er nået siden workshoppen. Vi kan godt afsløre, at niveauet er tårnhøjt, så konkurrencen om at komme i finalen bliver hård.

 

30. januar 2013:


Vi er nu klar til at offentliggøre hvilke hold, der er gået videre til semifinalen. Vi har på forhånd annonceret, at vi sender 15-20 hold videre, og vi må sige, at det tårnhøje niveau vi har oplevet på de 2 workshops, ikke har gjort udvælgelsen nem! Vi har været meget imponerede over deltagernes ideer og engagement.

Der var 3 dommere på hver workshop. De har udelukkende bedømt holdenes ideer udfra den 3 minutters pitch, som hvert hold lavede. Derudover har workshoplederne gennemlæst holdenes ideudviklingsplaner, og disse vejer tungt i bedømmelsen.

Der er udvalgt i alt 20 hold, som går videre til semifinalen. De er (udelukkende sorteret efter holdnumre):

Hold nr.
Holdnavn:
Skole:
3
Frosty Sticks
Brønderslev Gymnasium
4
Tandbørsterenseren
Dronninglund Gymnasium
9
HighGine
Erhvervsskolerne Aars
12
Alco Key
Morsø Handelsgymansium v. EUC Nordvest
13
P stub
Teknisk Gymnasium Thisted v. EUC Nordvest
14
Upøkonomi
EUC Nordvest
23
Home Remote
Frederikshavn Handelsskole
26
Mit El
Hasseris Gymnasium
28
Liv i Hjørring
Hjørring Gymnasium
30
Where is My Bus
Morsø Gymnasium
33
Inno App
Thy-Mors Hf & VUC
38
NordLyset
Tradium
40
Loyal Glass
Tradium
41
Experius
Vesthimmerlands Gymnasium
43
PC Hjælper
VUC & HF Nordjylland
45
TEP Plaster
Aalborg Handelsgymnasium
46
DustBuster
Aalborg Handelsgymnasium
50
Flyt Hjemmefra App
Aalborg Katedralskole
52
No Screen
Aalborghus Gymnasium
53
Thank You Meter
Aalborghus Gymnasium

 Alle hold har fået direkte besked.

 

15. januar 2013:

 I skrivende stund er workshopfordelingen klar - og busplanen følger snarest.

De deltagende hold er fordelt på de 2 workshops d. 21. - 22. januar og 23. - 24. januar således:

 

Workshop 1:

Nr.    Skole Kontaktelev
1    Brønderslev Gymnasium Marc Toft
2    Brønderslev Gymnasium Jacob Aagaard
3    Brønderslev Gymnasium Christian Lund
4   Dronninglund Gymnasium Stine Buus
5    Erhvervsskolerne Aars Jonas Taudal
6    Erhvervsskolerne Aars Karina Sofia Grove Kristensen
7    Erhvervsskolerne Aars Kimberlie Irene Nielsen
9    Erhvervsskolerne Aars Nicolaj Ploug Jensen 
16    Frederikshavn Gymnasium Amanda Elisabeth Larsen
17    Frederikshavn Gymnasium Matilde Schepler
18   Frederikshavn Gymnasium Rasmus Thomsen
22   Frederikshavn Handelsskole Daniel Nielsen
23   Frederikshavn Handelsskole Martin Nielsen
25   Hasseris Gymnasium Andreas Rye
27   Hjørring Gymnasium Daniel Brink
28   Hjørring Gymnasium Nikoline Ritche Green 
30   Morsø Gymnasium Sara Jørgensen
31   Morsø Gymnasium Malene Thomsen
38   Tradium Morten Holst
39   Tradium Adrian Larsen
43   VUC & HF Nordjylland Betina Hansen
44   VUC & HF Nordjylland Alice  Als Pedersen
45   Aalborg Handelsgymnasium Lars Horsbøl Sørensen
49   Aalborg Katedralskole Krtistina Bødker Møller Larsen
50   Aalborg Katedralskole Søren vang Theodorsen 
54   Aalborghus Gymnasium Therese Haagen Søndergaard

 

Workshop 2:

Nr.    Skole Kontaktelev
8   Erhvervsskolerne Aars Jannie T. A.  Olsen
10   EUC Nord Mikkel Ahrenkiel
11   Morsø Handelsgymansium v. EUC Nordvest Andreas Bækhøj Nielsen 
12   Morsø Handelsgymansium v. EUC Nordvest Nikolai Nyby Kibsgaard 
13   Teknisk Gymnasium Thisted v. EUC Nordvest Heine Møller Petersen
14   EUC Nordvest Diana Konge
15   EUC Nordvest Cathrine Victoria Kristensen 
19   Frederikshavn Handelsgymnasium Catrine Christensen
20   Frederikshavn Handelsgymnasium Sofia Kaasing Madsen 
21   Frederikshavn Handelsgymnasium Lasse Houmann Petersen 
24   Hasseris Gymnasium Caroline Krogshave
26   Hasseris Gymnasium Mads Jørgensen
33   Thy-Mors Hf & VUC Sofie Jensen
34   Thy-Mors Hf & VUC Kennie Nørgaard
35   Thy-Mors Hf & VUC Martin Gro Nielsen
36   Tradium Mette Halberg
37   Tradium Sasja Larsen
40   Tradium Pau Hejselbak
41   Vesthimmerlands Gymnasium Valdemar Søsted Wilsdahl
42   Vesthimmerlands Gymnasium Niclas Poulsen
46   Aalborg Handelsgymnasium Rene Christensen
47   Aalborg Handelsskole, Strandvejen Christian Kidmose
48   Aalborg Handelsskole, Langagervej Mia Ryberg Larsen
52   Aalborghus Gymnasium Louise Sand Kirk
53   Aalborghus Gymnasium Marc Alberg Sørensen