Nordjyske Nyskabere 2017


 

Velkommen til Nordjyske Nyskabere 2017

 

På denne side kan du følge med i alle de aktiviteter, der er specifikke for Nordjyske Nyskabere 2017. Siden bliver opdateret løbende.

 

Du kan downloade og printe tidsplanen HER

 

Tidsplan for 2017

 

Maj-Juni: Mulighed for besøg af teamet bag Nordjyske Nyskabere Louise & Louise

 

Louise og Louise vil fortælle om, hvordan Nordjyske Nyskabere kan bruges og hvad eleverne vil få ud af deltage i Nordjyske Nyskabere.

 

Uge 34,35 og 36: Mulighed for at booke "Bliv klar til Nordjyske Nyskabere"

 

Konkurrencens innovationskonsulent vil afholde et gratis undervisningsforløb op til den indledende workshop med formålene at inspirere eventuelt interesserede elever til at stille op i konkurrencen, samt at bidrage til at finde og kvalificere de gode ideer. Skolerne har muligehd for at booke et af følgende undervisningsforløb med varrighed af 3x45 minutter:

  • Koncept 1 vil introducere eleverne til Nordjyske Nyskabere og fokusere på, hvordan man får en god idé. Derudover vil eleverne blive intoduceret for idegenerering og værdiskabelse
  • Koncept 2 vil fokusere på den allerede kendte idé og hvordan man sikre at den er værd at arbejde videre med. Nøglerordene er her realiserbarhed og værdiskabelse.

2. september: Frist for forhåndstilmeldinger af hold

 

14. september: Deadline for indsendelse af idébeskrivelser

 

Disse beskrivelser skal indeholde:

  • En kort beskrivelse af idéen.
  • En beskrivelse af, hvordan idéen hjælper kunder, brugere eller samfundet.
  • Idéresearch - hvordan adskiller idéen sig fra andre?

 

Uge 39 (25. - 28. september): Workshops i Tranum.

 

Fra d. 25.-26. september og 27.-28. september afholder vi to workshops, hvor ca. 150 elever deltager og arbejder med deres idé. Fokuspunktet over disse to dage er at videreudvikle på idéerne, så de kommer ind i en realiseringsproces. Som afslutning på dagene bliver idéerne bedømt af et dommerpanel. 

 

2. november: Semifinale, Gigantium i Aalborg.

 

Til semifinalen går konkurrencen ind i sit afgørende moment, hvor deltagerne skal præsentere deres idé med egne ord. Til denne formidlingen vælger deltagerne selv, hvordan de vil præsentere det samt mediet dertil. Her stilles der højere krav til idéens udviklingspotentiale. 

 

6. december: Finale i Utzon Centret, Aalborg.

 

Til finalen er det store deltagerfelt nede på 5 hold, som konkurrerer om Nordjyske Nyskabere titlen 2017. Her skal deltagerne endnu en gang præsentere deres idé, men her får dommerne også tid til at stille spørgsmål til deltagerne. Til finalen ligges der både vægt på den skriftlige og mundtlige formidling af idéen. 

 

Læs mere om konkurrencestrukturen >