Konkurrencen

 

Konkurrencens forløb

Nordjyske Nyskabere indledes med muligheden for at booke teamet bag konkurrencen til en snak om, hvordan konkurrencen kan bruges, og hvad eleverne vil få ud af at deltage. Derudover er der mulighed for at hyre konkurrencens innovationskonsulent til et gratis undervisningsforløb op til den indledende workshop.  

 

I september skal skolerne have overblik over, hvilke hold de ønsker at tilmelde konkurrencen, og hvilken idé holdet vil arbejde med.

 

Selve konkurrencen er bygget op over 3 trin: workshop, semifinale og finale. Konkurrencen forløber henover efteråret.

 

Årets program findes HER


Krav til deltagerne

For at kunne deltage i konkurrencen skal man være en del af et hold på 3-5 personer, der går på en ungdomsuddannelse i Nordjylland, dvs. EUD, HHX, STX, HTX eller HF. Man skal have en ny og god idé, som har potentiale for at kunne realiseres og som skal skabe værdi.

 

Mere om workshoppen

Alle deltagerne som har lyst til at arbejde seriøst videre med deres idé, bliver derefter inviteret på 1½ døgns workshop. Workshoppen sikrer, at deltagerne har et fælles vidensgrundlag i og om konkurrencen. Derudover giver den deltagerne konkrete redskaber til at arbejde med deres idéer, så de kan komme videre fra idéplanet til realiseringsprocessen. Alle hold får vejledning af erfarne workshopledere og mulighed for at videreudvikle deres ide. Der vil være en række forskellige aktiviteter og oplæg, som alle vil sætte fokus på, hvordan man kommer fra en idé til en konkret plan for at udføre ideen i virkeligheden. Som afslutning på workshoppen bliver ideerne bedømt af et eksternt dommerpanel, og et antal hold vil gå videre til semifinalen.


Mere om semifinalen 

Til semifinalen skal idéerne præsenteres for et dommerpanel. Her får deltagerne mulighed for, med egne ord, at præsentere deres idé. Præsentationen kan have mange udtryk og deltagerne beslutter selv, hvor innovative de vil være i deres brug af medier og præsentationsformer. I dette trin skal alle holdene være nået et skridt længere i virkeliggørelsesprocessen i forhold til udgangen af workshoppen. I forhold til workshoppen stilles der her lidt højere krav til overvejelser om idéens udviklingspotentiale.

Semifinale2


Mere om finalen 

Der udvælges 5 hold til at gå videre i finalen. Her skal holdene præsentere deres idé for dommerpanelet, og der stilles nu endnu større krav. Holdene får god tid til at præsentere deres idé, og derefter får dommerne mulighed for at spørge ind til idéerne. I finalen bliver der både lagt vægt på elevernes skriftlige og mundtlige formidlingsevner.

 

Finale2

Finale3