Hvad er...

Nordjyske Nyskabere er Regionsrådets innovationskonkurrence for unge på de nordjyske ungdomsuddannelser. Konkurrencen styrker deltagernes lyst og evne til at tænke og arbejde innovativt og kreativt i forholdt til at få nye ideer, udvikle dem og forsøge at realisere dem. Nordjyske Nyskabere handler om at arbejde med ideer, der skaber værdi - både for de deltagende hold og for de mennesker, ideerne berører. Den værdi kan både være økonomisk, samfundsmæssig eller noget helt andet. Alle typer af ideer er velkomne. Fælles for de deltagende idéer er blot, at de skal have potentiale til og en ambition om at kunne realiseres.


Nordjyske Nyskabere definerer innovation som en proces, hvor man ser muligheden, får en idé, og realiserer den. Ideen skal skabe værdi for nogen eller noget.Værdiskabelsen behøver ikke at være af økonomisk art.

 

Læs mere om Nordjyske Nyskabere 2016 >

 

Hvem kan deltage?

Nordjyske Nyskabere henvender sig bredt til elever fra alle regionens ungdomsuddannelser. Det betyder, at elever fra EUD, STX, HHX, HTX og HF kan deltage på samme vilkår, selvom eleverne har vidt forskellige tilgange til at arbejde med innovation, kreativitet og iværksætteri. Nordjyske Nyskabere er desuden en holdkonkurrence, så for at kunne deltage, skal man være en gruppe på 3-5 personer, og man må gerne blande hold fra forskellige skoler og uddannelser.

19.jpg


Hvilke idétyper kan man deltage med?

Fordi Nordjyske Nyskabere definerer innovation bredt er det muligt at stille op med ideer af enhver art. Det vigtigste er, at ideen har potentiale til at kunne blive realiseret, og at ideen skaber værdi for nogen eller noget.

 

Idétyperne, forestiller vi os, kommer fra 2 kilder:

- Fra deltagerne selv: ud fra deres egne eller andres oplevede behov og gode idéer.

- Fra skolen, hvor skolen kan køre et tema, som der ideudvikles ud fra. 

 

Læs mere om idétyperne >


Hvordan deltager man i konkurrencen?

For at deltage i konkurrencen skal man være en del af et hold, og så skal man have en ny og god idé. En idé, der er værd at arbejde videre med, og kan realiseres i virkeligheden.

Det er de enkelte uddannelsesinstitutioner i Nordjylland, der vælger, hvilke hold der skal repræsentere netop deres skole i konkurrencen. Når skolerne har tilmeldt deres hold, får alle deltagerne direkte besked om konkurrencens videreforløb fra Nordjyske Nyskabere. 

Ved yderligere spørgsmål om deltagelse i konkurrencen, kontakt nordjyskenyskabere@rn.dk.


Hvad kan man vinde?

Præmierne i Nordjyske Nyskabere er nøje udvalgt, således at alle finalistholdene vinder både muligheden for at få hjælp og rådgivning til at udvikle deres ideer yderligere, samt en personlig oplevelsesgave til hele gruppen som et skulderklap for en ekstraordinær præstation.

Sidste år var der sammensat en særlig præmiepakke til vinderholdet. Den bestod af:

- 25.000 kr. til videreudvikling af holdets idé givet af Regionsrådet i Nordjylland

- 20 mentor- og rådgivningstimer hos Lasse Jensen ved Connect Denmark

- 10 rådgivningstimer hos revisorfirmaet Beierholm

- 10 rådgivningstimer hos advokatfirmaet ABN LAW

- 20 timers hjælp til udvikling af markedsføringsmateriale mv. hos reklamebureauet Weltklasse

- Den specialfremstillede vandreskulptur af Christian Svendsen, der placeres på vinderholdets skole som synligt bevis på sejren i 1 år.

Den samlede værdi for præmiepakken til vinderen af Nordjyske Nyskabere 2015 var på ca. 80.000 kr.

Skulptur 

 Christian Svendsen, skulptør og manden bag Nordjyske Nyskaberes smukke vandre-skulptur "Viljen".