Nordjyske Nyskabere blev startskuddet for iværksætteren Mads Vendelin Olesen Søgaard

For mange kan jobbet som iværksætter virke som en skræmmende og udfordrende jobbetegnelse. Den manglende jobsikkerhed, de selvbetalte syge- og feriedage og de høje økonomiske risici gør, at mange kun tør at drømme om at blive iværksætter. Mads Vendelin Olesen Søgaard fik dog gennem sin deltagelse i Nordjyske Nyskabere 2014 alligevel modet til at blive iværksætter.

 

I 2014 stillede Mads Vendelin Olesen Søgaard for første gang op i Nordjyske Nyskabere. Igennem konkurrencen fik Mads en masse praktisk erfaring, som gav ham motivationen og lysten til selv at blive iværksætter.

"Den praktiske erfaring gav mig den afgørende lyst til at være iværksætter. Hele grundtanken bag min egen virksomhed blev, at der skulle ske noget med den danske folkeskole. Nordjyske Nyskabere gav mig det sidste skub til at gøre noget ved iværksætterrollen" fortæller Mads.

Versus Consulting
Motivationen og lysten til at blive iværksætter gjorde, at Mads sammen med sin partner, Kristian Scharling, i 2015 turde at tage springet ud i at være iværksættere. De startede virksomheden, Versus Consulting, hvis drøm er at få innovation og iværksætteri på skoleskemaet i de danske folkeskoler.

"Vi har en drøm om, at innovation og iværksætteri skal på skoleskemaet for alle skoler, for selvom det er skrevet ind i folkeskoleloven, så bliver det ikke udøvet på alle de forskellige stadier" fortæller Mads.

 

Startskuddet til Versus Consulting
Mads mener, at Nordjyske Nyskabere var en medvirkende faktor til, at han fik øjnene op for den branche, som Versus Consulting arbejder indenfor.

"Det var i Nordjyske Nyskabere, at jeg fik interessen for social innovation og især med henblik på en større fokus på innovation i de danske folkeskoler. Uden Nordjyske Nyskabere var jeg aldrig blevet iværksætter inden for denne branche. Så det blev hele startskuddet. Det gjorde, at jeg fandt ud af, at der var et behov på det her marked " uddyber Mads.

 

En tro på egne evner
Udover den praktiske erfaring fik Mads også udviklet sine faglige og personlige kompetencer i Nordjyske Nyskabere.

"Jeg fik nogle faglige værktøjer, som jeg kunne tage med tilbage. For eksempel fik jeg nogle nye modeller, som jeg kunne tage med til undervisningen og til de forskellige opgaver, som jeg skulle skrive i dagligdagen. Men bestemt også noget personligt og en ekstra tro på egne evner samtidig med at kende sine begrænsninger" forklarer Mads. 

Meget tyder også på, at Mads gjorde det helt rigtige ved at tro på egne evner. Versus Consulting opfylder i hvert fald nogle væsentlige markedsbehov i Nordjylland, da Versus Consulting er normineret til Årets Iværksætterpris 2015 i Nordjylland. Fra Nordjyske Nyskaberes side ønsker vi både Versus Consulting og Mads al mulig held og lykke i fremtiden.