Mads Søndberg var ikke den eneste, som brændte for iværksætteri og innovation

I Nordjyske Nyskabere fandt Mads Søndberg et nyt fællesskab, som havde samme passion som ham selv - nemlig iværksætteri og innovation. Derfor har Mads også benyttet sig meget af sine bekendtskaber fra Nordjyske Nyskabere i forbindelse med sit eget iværksætterprojekt.

Selvom Mads Søndberg ikke havde haft innovation i 1.G på handelsgymnasiet, så stillede han og tre studiekammerater alligevel op i Nordjyske Nyskabere i 2012. De fire drenge har en passion for iværksætteri, og de ville derfor gerne afprøve deres innovative kompetencer. De fire studiekammerater fik derfor udviklet en idé, som de kunne stille op i Nordjyske Nyskabere med. Drengene lavede en prototype, som de undervejs i Nordjyske Nyskabere fik videreudviklet i samarbejde med de tilknyttede guider og vejledere.

 

"Du behøver ikke gennemtænke din idé til punkt og prikke inden første trin af Nordjyske Nyskabere. Jeg lover jer for, at der kommer en masse kovendinger og ændringer af din idé. Jeg har været med til noget andet innovation. Men her skulle vi tage udgangspunkt i en eksisterende virksomhed og hjælpe virksomhederne med deres problemstillinger. Hvor man ved Nordjyske Nyskabere skal tage udgangspunkt i sin egen. Det kan gøre én blind på mange punkter og herved sætte en stopper for idéudviklingen. Men her havde Nordjyske Nyskabere masser af redskaber til at komme videre, så det var skønt" uddyber Mads.


Det nye fællesskab

Mads fandt ud af, at han ikke var det eneste, som elskede iværksætteri. Undervejs i Nordjyske Nyskabere mødte Mads mange andre, som ligeledes brændte for iværksætteri. Denne fælles passion gjorde, at Mads hurtigt fik et nyt og bredt netværk, som han har kunne benytte sig af i forbindelse med opstarten af sin virksomhed, IMechanic.

"Jeg fik en masse nye venner og et godt netværk, som jeg benyttede mig meget af i forbindelse med iMechanic. Herunder mange af de vejledere, som er, og har været, med i Nordjyske Nyskabere. Det er super skønt. Jeg håber selv at kunne komme med som vejleder en dag og få andre iværksættere eller innovatører til at føre deres ideer ud i livet" fortæller Mads.


Det praktiske arbejde rykkede

Til Nordjyske Nyskabere opnåede Mads en masse praktisk erfaring, som han har kunne tage videre med sig. Disse praktiske erfaringer kunne han bruge på arbejdsmarkedet, og derfor er Mads heller ikke bleg for at anbefale andre at stille op i Nordjyske Nyskabere.

"Nordjyske Nyskabere er klart anbefalingsværdigt. Det adskiller sig på den måde, at man arbejder med noget konkret i stedet for teoretisk, som kan være med til at styrke rigtig mange mennesker til at komme videre efter et studieliv, hvor man hurtig skal på arbejdsmarkedet. Og sågar kan redskaberne bruges i det virkelige liv, til forskel fra skolen, hvor de teoretiske ting ikke kan bruges i samme grad" siger Mads.  


Mads har via sine iværksætterkompetencer gjort det muligt, for ham selv, at komme hurtigt ud på arbejdsmarkedet. Han har sammen med en god ven startet  iMechanic. Virksomheden fokuserer på reparation af Apple-produkter. iMechanic har for nyligt åbnet sin tredje butik på på 8 måneder i Aalborg - se mere på www.imechanic.dk. Vi i Nordjyske Nyskabere ønsker både Mads og iMechanic al mulig held og lykke i fremtiden.