FRA GENERT DRENG TIL UNG FREMADSTORMENDE IVÆRKSÆTTER


Den unge iværksætter, Martin Søndergaard Ortmann Andersen, turde slet ikke fremlægge foran sine klassekammerater for tre år siden. Det ændrede sig dog, da Martin valgte at stille op i Nordjyske Nyskabere, som blandt andet gav ham de nødvendige præsentationsteknikker. Martin har sidenhen lavet massevis af præsentationer foran flere 100 mennesker heriblandt politikere fra folketinget.

 

Martin Søndergaard Ortmann Andersen stillede i 2012 op i Nordjyske Nyskabere. Dengang turde han ikke at fremlægge foran andre. Hvis Martin f.eks. skulle fremlægge i skolen foran sine klassekammerater, blev han alt for genert og nervøs. I Nordjyske Nyskabere lærte Martin over to omgange at fremlægge foran flere hundrede mennesker - Martin deltog nemlig også i 2014 og blev nummer to.

 

"Til Nordjyske Nyskabere lærte jeg at formulere mig, i hvert fald. Det der med at fremlægge foran andre. Det turde jeg slet ikke i 1.G og folkeskolen. Der turde jeg slet ikke snakke foran mine forældre nærmest" siger Martin.  

 

Konfronteret med sin frygt

Martin blev undervejs i Nordjyske Nyskabere konfronteret med sin frygt for at fremlægge foran andre. Han skulle nemlig sælge sin idé foran 100 mennesker undervejs i konkurrencen, også kaldet at pitche. Martin havde forinden sit pitch lært hvilke ting, som han skulle lægge vægt på for at få folk til at forstå sin idé.

 

"I Nordjyske Nyskabere blev man kastet ud i at skulle fremlægge foran 100 mennesker. Jeg lærte, at det egentlig ikke var så slemt, og hvad jeg skulle lægge vægt på for at få folk til at forstå sin idé" siger Martin.

 

Præsentationsteknikkerne gjorde også en forskel i skolen

Denne fornyede selvtillid og de nye råd tog Martin også med over i skolen. Han gjorde brug af præsentationsteknikkerne, og de gjorde det lettere for ham at formulere sig, så hans tanker og analyser blev forståelige for læreren.   

 

"Jeg kunne bruge det med at formulere og præsentere i skolen. Det har jeg brugt rigtig meget i skolen, fordi så er det meget nemmere at få læreren til at forstå en" siger Martin.

 

En personlig rejse

For Martins vedkommende blev Nordjyske Nyskabere også en personlig rejse, hvor han lærte sig selv endnu bedre at kende. Martin fandt ud af hvilke interesserer, som optog ham, og derfor anbefaler Martin også andre til at deltage i Nordjyske Nyskabere.

 

"Jeg var meget genert i folkeskolen. Så deltog jeg i Nordjyske Nyskabere for første gang, og her åbnede mine øjne sig op for innovation og forretningsverdenen. Det synes jeg var utrolig spændende. Det har hjulpet mig til at finde ud af, hvem jeg egentlig er, og hvad jeg interesserer mig for" slutter Martin.

 

En ny verden åbnede sig

Nordjyske Nyskabere var medvirkende til, at Martin fik øjnene op for en hel ny verden - en verden han fandt fascinerende. Faktisk så fascinerende, at han den dag i dag er tilknyttet denne verden.

 

"Jeg lærte om hele forretningsverdenen. Det synes jeg egentlig var spændende nok. Det arbejder jeg med nu. Så det var godt, at jeg deltog. Ellers havde jeg aldrig slået øjnene op for det" fortæller Martin.

 

Martin er tilknyttet forretningsverdenen via sit eget firma - PrimaryDrones. Ideen med PrimaryDrones er at servicere droner til kortlægningsbrug, hvilket er en ide, som Martin har fået masser af hæder for. Martin har, udover en andenplads i Nordjyske Nyskabere, vundet en førsteplads i den internationale innovationskonkurrence Beijing Youth Science and Creation Competition. I dag arbejder Martin på højtryk i sit nystartede firma, som har fået ordrer i ordrebogen og massevis af opmærksomhed i forskellige medier. Vi ønsker derfor både Martin og PrimaryDrones al mulig held og lykke i fremtiden.